komende evenementen

Waar ga jij naartoe?

Delfts straattheaterfestival Mooi Weer Spelen

Delfts straattheaterfestival Mooi Weer Spelen

Mooi Weer Spelen presenteert programma.

In het Microtheater aan Kerkstraat 19 in Delft wordt op woensdag 12 juni van vijf tot zeven uur het programma van de 31e editie van Delfts internationaal straattheaterfestival Mooi Weer Spelen gepresenteerd. Iedereen is welkom. “Nog enkele dagen te gaan en dan moet het programma in elkaar gestoken zijn”, aldus festivalleider Frank Koenen. “Het driedaagse festival is in het weekend van vrijdag 21 juni. Via de website mooiweerspelen.nl kun je zelf ook nog direct doneren en zo zelfs meebepalen welke acts er komen. Samen houden we Mooi Weer Spelen groots.”

Magische muziekparade ‘Le Chant de Sirènes’
Zo goed als zeker gaat op zaterdagavond 22 juni de magische muziekparade ‘Le Chant de Sirènes’ van het Franse gezelschap Mécanique Vivante door! De Parade begint in Poptahof en eindigt na een route door de binnenstad op de Markt. Koenen: “Sinds onze plannenpresentatie enkele weken geleden hebben Gemeente Delft, Poptahof, Ondernemersfonds Delft Stadsbreed en Delft Music Projects gehoor gegeven aan onze oproep om deze bijzondere productie naar Delft te helpen halen. We hebben nog niet alles binnen, maar we vertrouwen erop dat ook het laatste gat gedicht wordt. Superfijn! Want het is een unieke ervaring om achter de muziek aan te lopen van dit rijdende, mechanische orkest dat bestaat uit getoonzette alarmsirenes. Als de rattenvanger van Hamelen verleidt de magische muziek van de lichtgevende sirenehoorns je om mee op reis te gaan door de stad. Delft kan de Benelux-premiere hebben."

Oproep Met de hoed
Het hoofdprogramma van Mooi Weer Spelen is vooral op de Markt. Op zaterdag- en zondagmiddag is voor de tweede maal het nieuwe festivalonderdeel ‘Met de hoed’ aan het programma toegevoegd. 
Dunja Gasper is de coördinator van dit fesivalonderdeel: "Beginnende artiesten en nieuwe voorstellingen die niet in het hoofdprogramma van MWS staan, mogen in de winkelstraten en langs de grachten optreden en na afloop ‘met de hoed rondgaan". Gasper: “Delftse creatieven, studenten van podiumkunstpleidingen en beginnende straattheatergezelschappen melden zich. Ze zien 'De Hoed' als een mooie manier om vlieguren te maken. Hoe meer je speelt, hoe beter je voorstelling wordt.”

Trakteer de stad
Via de Vriendenknop op website mooiweerspelen.nl kan men doneren en zelfs acts adopteren. Via de website kun je ook je hulp aanbieden en je nog aanmelden voor het Met de Hoed-onderdeel. Koenen: “Vanaf driehonderd euro mag je al een act ‘de jouwe’ noemen. Informatie over de campagne ‘Trakteer de stad’ kan verkregen worden via 06 28273746.

Evenement Eigenschappen

Startdatum 21 juni 2019 10:00
Einddatum 23 juni 2019 19:00
Locatie
MWS
Kerkstraat 19, 2611 GX Delft, Nederland
MWS

vind jouw uitje