logo
Zoeken naar:
Provincie:
 
Doelgroep:
Prijzen:
Dagbesteding:
Thema:
Soort:

Front-banner-Park-Bee

De Oliemeulen vangt schorpioen uit badkuip op

TILBURG - Op 24 april werd een inwoner van Wijchen niet heel blij van de vondst in zijn badkuip, een schorpioen.

De Wijchenaar heeft direct de dierenambulance gebeld om het diertje op te laten halen. Vervolgens zijn de mensen van de dierenambulance op zoek gegaan naar een opvang voor exoten en zijn zo bij De Oliemeulen in Tilburg terecht gekomen.

De schorpioen zelf is ondertussen een klein beetje van de schrik bekomen na zijn reis uit Zuid-Europa. Bij De Oliemeulen is het diertje gedetermineerd en het gaat om een Euscorpius –soort. Deze schorpioenen komen wel vaker mee met bagage van vakantiegangers. Het zijn licht giftige (minder giftig dan een bij!) schorpioenen die 's avonds actief worden, op zoek naar insecten. Bij deze zoektocht zijn ze kwetsbaar en verschuilen zich dan graag onder stenen en houtstronken. Ook kunnen deze diertjes zich natuurlijk verstoppen in tassen die in tenten staan en de kans is dus groot dat een niets vermoedende reiziger dit diertje heeft meegenomen.

Het feit dat het dier in een badkuip is gevonden is niet vreemd. Als schorpioenen over de rand van een bad of wastafel lopen, glijden ze wel eens naar beneden. Door de glazuurlaag krijgen schorpioenen geen grip en dus kunnen ze er niet meer uit komen. Dit kennen we ook van die dikke grote huisspinnen (die komen dus níet uit het putje kruipen) die ook geen plakkerige pootjes hebben.

Bij Dierenpark De Oliemeulen heeft het diertje inmiddels een terrarium gekregen in de tentoonstelling. Het sluit zelfs aardig aan op het thema wat het Tilburgse dierenpark in de maand mei heeft, "Aliens in Tilburg" waar insecten en andere geleedpotigen centraal staan in het kader van de maand van de biodiversiteit. Deze alien heeft de vermoeiende reis in ieder geval overleefd en mag de rest van haar dagen slijten bij De Oliemeulen.

Bij Dierenpark De Oliemeulen kunt u het diertje uiteraard ook zelf komen bekijken. Het park is dagelijks geopend van 10.00 tot 18.00 uur.