logo
Zoeken naar:
Provincie:
 
Doelgroep:
Prijzen:
Dagbesteding:
Thema:
Soort:

Front-banner-Park-Bee

Open Dag Paardenmelkerij de Lage Wierde

Proeven, ervaren én beleven..

Op zaterdag 14 juni 2014 houdt Paardenmelkerij de Lage Wierde uit het Groningse Wirdum haar jaarlijkse Open Dag waarbij het publiek een kijkje achter de schermen kan nemen. Paardenmelk is voor de mens een natuurproduct met heel bijzondere eigenschappen. Zo bevordert paardenmelk de afweer, helpt het bij de opbouw van een goede darmflora van het maag- darmkanaal en heeft het een gunstige invloed op de (gevoelige) huid.

Het melken van paarden is een vak apart. Meerdere keren per dag schuift Cor de Winter samen met het melkstel onder de merries. Niet langer dan een minuut neemt het in beslag om een merrie te melken. Na het melken wordt de melk zo snel mogelijk ingevroren. "Dit bevordert de kwaliteit van de melk", laat De Winter weten. Het invriezen van de melk gebeurt na elke melkbeurt. 95% van de melk wordt gevriesdroogd en verwerkt tot paardenmelkproducten.

"Ontdek de kracht van paardenmelk!" is het thema van de jaarlijkse open dag van Paardenmelkerij de Lage Wierde. Elk jaar trekt de open dag van De Lage Wierde tussen de 1500 en 2000 bezoekers. Dit jaar wordt de open dag gehouden op zaterdag 14 juni 2014 vanaf 10:00 uur. Tijdens de open dag kunnen bezoekers een kijkje achter de schermen nemen van de Paardenmelkerij. De hele dag door zijn er diverse demonstraties, zo wordt er elk uur een paard gemolken en worden er diverse presentaties gegeven. Naast de presentatie van paardenmelkproducten is er op het terrein van De Lage Wierde ook dit jaar weer een natuur,- snuffelmarkt met tientallen standhouders, een gezellige terras, LIVE muziek, eet- en drinkgelegenheden en voldoende plezier voor de kinderen zoals een super groot springkussen.

Ontdek de kracht van paardenmelk tijdens de open dag van Paardenmelkerij De Lage Wierde op zaterdag 14 juni 2014 vanaf 10:00 uur. Proeven, ervaren én beleven. U bent van harte welkom. De toegang en het parkeren is gratis. Meer informatie over de open dag: www.dekrachtvan.nl