Alle musea van Nederland

Waar ga jij naartoe?

Veiligheidsmuseum PIT

Beoordeel dit item
(7 stemmen)

 

Zomervakantie bij PIT
Regent het pijpenstelen en kan je daardoor helaas niet naar het strand? Of zoek je een plek om even af te koelen van de hitte van de zon? Kom dan deze zomervakantie naar Veiligheidsmuseum PIT. Hier beleef je de wereld van de politie, brandweer en ambulance in een interactieve experience. Er is veel te zien, maar ook veel te doen!
Elke dag een leuke activiteit!
Deze zomer is er bij PIT elke dag iets leuks te doen! Bekijk de historische voertuigen, rij veilig op de skelterbaan, blus een digitale brand of speel spannende crime-scene games. Bij mooi weer kan je genieten van ons zonnige terras en een ijsje in het museumrestaurant.

Dagprogramma:
Maandagen: Gesloten
Dinsdagen: Neem een kijkje in een Ambulance
Woensdagen: Bekijk de historische blusboot
Donderdagen: Neem een kijkje in een pantserwagen
Vrijdagen: Blus een brandend huisje
Zaterdagen: Instap-rondleidingen op inschrijving
Zondagen: Haal je skelterrijbewijs

Alle speurtochten gratis!
Daarnaast kun je in de zomervakantie gratis één van onze speurtochten doen. Kies uit de politiespeurtocht, de brandweerspeurtocht of voor de allerkleinsten de PAW Patrol speurtocht van Nickelodeon!

Het Veiligheidsmuseum PIT is ontstaan uit een fusie van het voormalig Nederlands Politiemuseum en het Nationaal Brandweermuseum. Hier beleef je de wereld van de politie, brandweer en ambulance via een interactieve experience! Geniet met het hele gezin van een leuk en leerzaam uitje.

In het Veiligheidsmuseum PIT kom je van alles te weten over de geschiedenis van veiligheid en wat hulpdiensten doen om de samenleving zo veilig mogelijk te maken. Er is een bijzondere historische collectie te bezichtigen, maar er is ook veel te doen! Speel spannende crime-scene games, neem een kijkje in een politiecel of wapenkluis, volg de verkeersregels op de skelter, los een misdaad op of blus een brand! Na een bezoek aan PIT weet je hoe je kan bijdragen aan een veilige samenleving!

PIT is fascinerend voor bezoekers van alle leeftijden. Iedere bezoeker van jong tot oud, ontdekt de wereld van veiligheid op zijn eigen manier. Voor meer informatie kijk op: www.pitveiligheid.nl