Alle musea van Nederland

Waar ga jij naartoe?

Museum Wierdenland

Beoordeel dit item
(3 stemmen)

 

Ontdek het geheim van de wierden in het Groninger landschap. Museum Wierdenland toont de geschiedenis van deze oeroude streek.

Waarom kronkelen de wegen in dit gebied en liggen de dorpen op heuvels? Wie is professor van Giffen, waarom is hij wereldberoemd? Wat vond hij onder de wierde Ezinge? Krijg antwoord op deze vragen en verricht je eigen opgraving in de kinderhoek. In het mooie Ezinge biedt dit museum de bezoeker een blik in de geschiedenis van het oeroude landschap in dit stukje Groningen.

Er is een museumwinkel en een cafeetje. Wandel vanuit het museum naar de top van de wierde en geniet van het uitzicht. Vergeet niet de kerk te bezichtigen. Wie meer wil wandelen kan Het ‘Bouwerderpad’ lopen. Dit pad start en eindigt bij Museum Wierdenland. De 5,5 km lange wandeling voert door het voormalige (schier-)eiland Middag. Dit gebied is het oostelijk deel van Nationaal Landschap ‘Middag-Humsterland’, het oudste cultuurlandschap van Nederland. Buiten het museum is een informatiepaneel geplaatst over het Bouwerderpad, binnen zijn folders en consumpties verkrijgbaar.