Alle musea van Nederland

Waar ga jij naartoe?

De Zaanse Schans

Beoordeel dit item
(3 stemmen)

De Zaanse Schans is een groot gebied met allerlei bijzondere bezienswaardigheden. Het is een unieke woon-werkbuurt met verschillende musea, molens, ambachten, restaurants, een bezoekerscentrum en een rondvaartgelegenheid. Het geeft een uitstekende indruk hoe de Zaanstreek er in de 17e- en 18e eeuw uit heeft gezien. De Zaanse Schans is één van de toeristische toplocaties van Nederland.
De Zaanse Schans is het gehele jaar geopend en biedt jong en oud diverse belevenissen.
Het is wel erg leuk om eens een klompenmakerij, een tingieterij, een kaasboerderij of een scheepswerf te bezoeken. Er zijn ook allerlei leuke musea zoals het Zaans museum of Het Noorderhuis, waar je een indruk krijgt van het wonen en leven van een Zaanse koopman in de 19e eeuw. Ook is er een Bakkerijmuseum, een Uurwerkmuseum en een Molenmuseum. En wat dacht je van een bezoek aan het museum van de eerste winkel van Albert Heyn?
Het terrein van de Zaanse Schans is het hele jaar geopend, de toegang tot het gebied is gratis. Enkele musea en de molens vragen een toegangsprijs. De ondernemingen hebben verschillende openingstijden in het hoog- en laagseizoen. Meer informatie hierover is op de website van de Zaanse Schans te vinden.