Alle musea van Nederland

Waar ga jij naartoe?

Molenmuseum De Wachter

Beoordeel dit item
(2 stemmen)

 

De prachtige molen De Wachter heeft heel wat in huis!
Zowel volwassenen als kinderen kunnen zich vermaken in Molenmuseum De Wachter.
De molen heeft vreselijk veel bijzonder leuke dingen te bieden. Allereerst de koren- en oliemolen, welke uit 1851 stamt. Beneden in de molen is de olieslagerij. Het hele proces om te komen van lijnzaad tot lijnolie wordt hier gedemonstreerd.

Verder is er in de molen een specerijenmaalderij te bezichtigen maar ook, even heel iets anders, verschillende oude muziekinstrumenten waaronder een Tingeltangel en een orchestrion.
In de ambachtelijke bakkerij kunt u zien hoe al het brood en gebak gemaakt wordt en al dit heerlijks is te koop in de bakkerswinkel. Ook een ouderwets kruidenierswinkeltje is te zien in de molen. In de smederij worden demonstraties gegeven hoe vroeger smeedwerk gemaakt werd. De molen heeft daarnaast nog een locomobiel, een klompenmakerij, een stelmakerij een aantal stoommachines en heel wat gereedschappen. Sinds kort hebben we ook het originele beeld van Berend Botje wat bij het molenmuseum te bezichtigen is.

Sinds 2003 vaart er bij de molen een stoomradarboot. Deze zal tijdens openstellingen van de molen rondvaarten maken (tegen een vergoeding).