Alle musea van Nederland

Waar ga jij naartoe?

Militaire Luchtvaart museum

Beoordeel dit item
(1 Stem)

 

Het Militaire Luchtvaart Museum te Soesterberg vertelt de geschiedenis van de Koninklijke
Luchtmacht, de Marineluchtvaartdienst en de militaire luchtvaart van het Koninklijk Nederlands-Indisch Leger. Wandel door de museumhallen (de Snijdershal en de Vreeburghal) en over het buitenterrein waar, door middel van prachtige presentaties, de collectie vliegtuigen van het Militaire Luchtvaart Museum aan je wordt getoond.

Van de Farman, het eerste vliegtuig van de Luchtvaartafdeling, tot de F-16, het hedendaagse multi role jachtvliegtuig van de Koninklijke Luchtmacht. Maak kennis met de Geleide Wapens, uniek fotomateriaal, audiovisuele presentaties, zuiger- en straalmotoren, kortom maak kennis met het historisch erfgoed van de Nederlandse Militaire Luchtvaart.
In het Flying Center, het interactieve centrum van het museum, ontdek je onder andere, hoe het mogelijk is dat vliegtuigen in de lucht blijven en hoe een landingsgestel werkt.

Proef de sfeer van een officiersmess uit de jaren ’30 in het museumcafé ‘Escadrille’. Indien het weer het toelaat is het ook mogelijk om gebruik te maken van het terras en de picknickplaats op het buitenterrein.
Bezoek het Militaire Luchtvaart Museum te Soesterberg en waan je in lang vervlogen tijden.