Alle musea van Nederland

Waar ga jij naartoe?

Spoorwegmuseum

Beoordeel dit item
(1 Stem)

Het Spoorwegmuseum

In het Spoorwegmuseum is altijd wat te beleven. Er zijn historische treinen van alle tijden die je zelf helemaal mag ontdekken, maar je vindt er ook superveel interactieve avonturen. Zoals De Vuurproef, de prijswinnende 4D simulatie waarin je zelf een trein bestuurt!

Het museum neemt je zo steeds op een verassende manier mee door 175 jaar geschiedenis. Stalen Monsters draait om de gigantische treinen uit de jaren 20 van vorige eeuw, Droomreizen neemt je mee met de luxe internationale treinen van rond 1900 en in De Grote Ontdekking beleef je de opkomst van de stoomtrein vanuit een oude kolenmijn. Doordat je overal bij betrokken wordt, leer je extra veel. En voor wie nóg meer wil leren, zijn er rondleidingen, een bibliotheek en een echt filmtheater!

Het museum organiseert daarnaast het hele jaar door onvergetelijke evenementen voor jong en oud. Altijd avontuur dus! Nieuwsgierig? Kom ook naar het stoerste museum van Nederland!

Evenementen in Het Spoorwegmuseum

On traXS!
International Model Railway Event. Elke jaar in maart zijn 3 dagen lang de mooiste modelspoorbanen van Europa te zien in Het Spoorwegmuseum. Modelbanen die met zorg, precisie en oog voor detail zijn gebouwd.
www.ontraxs.nl

Thomas Weekend
Elk jaar komt in het Hemelvaart weekend kinderheld Thomas de Stoomlocomotief uit Engeland over. De echte! In het hele museum kun je spelen, bouwen, tekenen en knutselen met Thomas en er wordt een heuse Thomas musical opgevoerd.
www.thomasweekend.nl

Ontdek Chuggington
De grootste Chuggington speelwereld die je ooit hebt gezien wordt opgebouwd in Het Spoorwegmuseum in de herfstvakantie. ‘Ontdek Chuggington’ staat helemaal in het teken van de populaire tekenfilm. Er is een speurtocht, een bioscoop, workshops. Een super uitje!

Winter Station
In de kerstvakantie staat elk jaar het hele Spoorwegmuseum in het teken van Winter Station. Er kan worden geschaatst op de grote ijsbaan, er wordt muziek gemaakt en geluisterd, er worden ijssculpturen gemaakt en er is nog veel meer te doen in het museum.
www.winterstation.nl