logo
Zoeken naar:
Provincie:
 
Doelgroep:
Prijzen:
Dagbesteding:
Thema:
Soort:

Front-banner-Park-Bee


Domies Toen
Reviews
Bezienswaardigheid
Recreatie
Natuur
Halve dag
van 0 tot 10 euro
Alle leeftijden

Adresgegevens:


Hoofdstraat 76
9968 AG Pieterburen


E-mail:
Website:


Omschrijving:


Een verrassende verscheidenheid aan sferen vindt u in Domies Toen, de unieke botanische tuin rondom de Petruskerk in Pieterburen. Het parkachtige van vijvers en oude bomen, formele vormen van buxushaagjes en rozenperken, het weelderige van bloemenweiden vol inheemse plantensoorten, en in het voorjaar natuurlijk vele stinzenplanten

. Domies Toen wordt volledig ecologisch beheerd en is bekend om zijn collectie vroegbloeiende stinzenplanten en dankt hieraan zijn museumstatus. Daarnaast is Domies Toen een tuin in Engelse landschapsstijl - in het Gronings: slingertoen.Domies Toen herbergt een grote verscheidenheid aan planten en oude historische elementen.Eén van die historische elementen is de "slingertoen", een tuin die in 1881 in Engelse landschapsstijl is aangelegd. In het voorjaar vindt u hier ook vele stinzenplanten. In Domies Toen staan nagenoeg alle bekende en minder bekende stinzenplanten. In 2005 heeft Domies Toen vanwege deze collectie dan ook haar museumstatus verkregen.Naast Domies Toen is de theeschenkerij te vinden, met een terras aan een oude middeleeuwse dobbe (waterplaats).

De theeschenkerij is gevestigd in een neogotisch gebouwtje uit 1888. Vroeger werd hier godsdienstonderwijs gegeven. Nu kunt u hier terecht voor koffie, thee, fris en gebak. U kunt er nestkasten, natuurboeken en plantenzaden kopen en u kunt er luisteren naar een vogelconcert.In de periode van mei tot de herfstvakantie kun je een speurtocht doen in de tuin: de kinderontdekkingstocht voor kinderen van 7 t/m 12 jaar. Met een loep, een potlood en een koffertje ga je de tuin in op zoek naar wat er allemaal groeit en leeft.

Je onderzoekt een oude boom, ruikt aan kruiden en ontdekt de wereld van vliegende insecten en kleine wriemeldiertjes. En je ontmoet de vroedmeesterpad!De rijk met houtsnijwerk versierde Petruskerk, gesticht door de bewoners van de voormalige borg Dijksterhuis, is in de zomermaanden eveneens te bezichtigen. Van 14.00 tot 17.00 uur.Entreeprijzen:


Volw € 3,00
Kind t/m 16 jr. gratis
Kinderontdekkingstocht € 2,00Wilt u extra informatie of reserveren?


Bent u enthousiast geraakt over dit uitje maar heeft u nog een vraag of wilt u een reservering maken? Klik dan op de button hiernaast en wij zullen zo spoedig mogelijk uw vraag of reservering beantwoorden!

Domies Toen

Hoofdstraat 76, Pieterburen, Groningen, 9968 AG

Routeplanner

Type hier uw vertrekadres:

De tuin is het hele jaar toegankelijk. In de winter is de theeschenkerij gesloten. De theeschenkerij is vanaf 1 mrt op zo geopend van 13:00 - 17:00 Vanaf 1 apr tot 1 nov is de theeschenkerij geopend van di t/m zo van 10:30 tot 17:00. Tijdens Pasen, Pinksteren en de schoolvakanties is Domies Toen ook op maandag geopend.

Deel opTwitterDeel op LinkedInStuur door naar een vriendPrinten van deze pagina
FacebookTwitterLinked InStuur naar een vriendPrinten