logo
Zoeken naar:
Provincie:
 
Doelgroep:
Prijzen:
Dagbesteding:
Thema:
Soort:

Front-banner-Park-Bee


Museum Wierdenland
Reviews
Bezienswaardigheid
Museum
Cultuur
Halve dag
van 0 tot 10 euro
Alle leeftijden

Adresgegevens:


Van Swinderenweg 10
9891 AD Ezinge


E-mail:
Website:


Omschrijving:


Ontdek het geheim van de wierden in het Groninger landschap. Museum Wierdenland toont de geschiedenis van deze oeroude streek.

Waarom kronkelen de wegen in dit gebied en liggen de dorpen op heuvels? Wie is professor van Giffen, waarom is hij wereldberoemd? Wat vond hij onder de wierde Ezinge? Krijg antwoord op deze vragen en verricht je eigen opgraving in de kinderhoek. In het mooie Ezinge biedt dit museum de bezoeker een blik in de geschiedenis van het oeroude landschap in dit stukje Groningen.

Er is een museumwinkel en een cafeetje. Wandel vanuit het museum naar de top van de wierde en geniet van het uitzicht. Vergeet niet de kerk te bezichtigen. Wie meer wil wandelen kan Het ‘Bouwerderpad’ lopen. Dit pad start en eindigt bij Museum Wierdenland. De 5,5 km lange wandeling voert door het voormalige (schier-)eiland Middag. Dit gebied is het oostelijk deel van Nationaal Landschap ‘Middag-Humsterland’, het oudste cultuurlandschap van Nederland. Buiten het museum is een informatiepaneel geplaatst over het Bouwerderpad, binnen zijn folders en consumpties verkrijgbaar.Kijk voor korting op toegangskaartjes op: Uit met Korting

Entreeprijzen:


Volwassenen € 5,-
t/m 5 jaar         gratis
6 t/m14 jaar     € 2,50Wilt u extra informatie of reserveren?


Bent u enthousiast geraakt over dit uitje maar heeft u nog een vraag of wilt u een reservering maken? Klik dan op de button hiernaast en wij zullen zo spoedig mogelijk uw vraag of reservering beantwoorden!

Museum Wierdenland

Van Swinderenweg 10, Ezinge, Groningen, 9891 AD

Routeplanner

Type hier uw vertrekadres:

di-vrij 10.00 -17.00 za-zo 13.00-17.00

Feestdagen geopend van 13.00-17.00. Op nieuwjaarsdag gesloten.

Deel opTwitterDeel op LinkedInStuur door naar een vriendPrinten van deze pagina
FacebookTwitterLinked InStuur naar een vriendPrinten