logo
Zoeken naar:
Provincie:
 
Doelgroep:
Prijzen:
Dagbesteding:
Thema:
Soort:

Front-banner-Park-Bee


Museum De Buitenplaats
Reviews
Bezienswaardigheid
Museum
Cultuur
Halve dag
van 0 tot 10 euro
Alle leeftijden

Adresgegevens:


Hoofdweg 76
9761 EK Eelde


E-mail:
Website:


Omschrijving:


Museum

Museum De Buitenplaats toont en verzamelt figuratieve kunst van na 1945. Hierbij ligt de nadruk op in Nederland woonachtige kunstenaars. Deze worden gepresenteerd in samenspraak met kunst uit andere stromingen, disciplines, landen en tijden. De tentoonstellingen vinden zowel in het museumpaviljoen als in de museumtuin plaats. Tevens inventariseert het museum hedendaagse figuratieve kunst van museale kwaliteit

Museumtuin

De Tuin van Museum De Buitenplaats te Eelde werd ontworpen in samenspraak tussen Janneke van Groeningen-Hazenberg en Copijn Utrecht. In de zomer van 2000 ging de tuin open voor publiek.
De tuin heeft een organisch en een formeel gedeelte. Het organische deel van de tuin sluit aan bij de architectuur van het museumpaviljoen en gaat over in het dak ervan. In dit deel ligt ook de beeldentuin. Op het voorplein van het museum, tegen de helling van het dak en aan weerszijden van de omringende gracht, maakte beeldhouwer Pieter Jan Kuiken stapelingen van baksteen. Achter het Nijsinghhuis bevindt zich de geometrische tuin met spiegelvijver, appelhof, en spectaculaire bloemenborders. In dit gedeelte is ook een slangenmuur met rozen en druiven. Zichtlijnen langs waterloopjes en borders zorgen voor verbinding tussen de twee delen. De vele ilexsculpturen, beukenhagen en taxuspartijen zorgen voor een kloeke "groene architectuur", zodat de tuin ook buiten het bloeiseizoen een esthetische beleving biedt! In de tuin is er altijd een beeldenexpositie.Entreeprijzen:


Volwassenen € 7,- 

Kinderenvanaf 13 jaar € 7,-          

Kinderent/m 12 jaar gratis  

Mindervalidentuin en entresol minder toegankelijk      € 3,50  

Museumjaarkaart niet geldig  C

JP en Cultuurkaart € 3,50    

65+ kaart niet geldig      Wilt u extra informatie of reserveren?


Bent u enthousiast geraakt over dit uitje maar heeft u nog een vraag of wilt u een reservering maken? Klik dan op de button hiernaast en wij zullen zo spoedig mogelijk uw vraag of reservering beantwoorden!

Museum De Buitenplaats

Hoofdweg 76, Eelde, Groningen, 9761 EK

Routeplanner

Type hier uw vertrekadres:

Het museum en tuin: dinsdag t/m zondag van 11.00 tot 17.00 uur en Paas- en Pinkstermaandag. Het museum is eerste Kerstdag en Oud- en Nieuwjaarsdag gesloten. Tevens gesloten tijdens de inrichting van exposities.

In de zomermaanden is er in de tuin een beeldenexpositie.

Deel opTwitterDeel op LinkedInStuur door naar een vriendPrinten van deze pagina
FacebookTwitterLinked InStuur naar een vriendPrinten