logo
Zoeken naar:
Provincie:
 
Doelgroep:
Prijzen:
Dagbesteding:
Thema:
Soort:

Front-banner-Park-Bee


Bourtange - Vesting
Reviews
gehandicapt vriendelijk
Dorp
Bezienswaardigheid
Cultuur
Halve dag
van 0 tot 10 euro
Alle leeftijden

Adresgegevens:


Willem Lodewijkstraat 33
9545 PA Bourtange

Telefoon: 0599-354600
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website: http://www.bourtange.nl


Omschrijving:


Aan de rand van het prachtige gebied van Oost-Groningen ligt het vestingstadje Bourtange.
Een uitstapje naar Bourtange voert je terug naar het jaar 1742.
In Bourtange zijn veel verschillende bezienswaardigheden zoals de kapiteinswoning, een synagoge en "De Barakken", waar je kunt zien hoe een soldatenverblijf in 1742 eruit zag, een molen, toiletten uit de achttiende eeuw en natuurlijk het gezellige dorpsplein. Verder zijn er leuke winkeltjes, een kaarsenmakerij waar je zelf ook kaarsen mag maken, een kinderboerderij: te veel om op te noemen.
Bijzonder zijn natuurlijk de demonstraties kanonschieten of het exercitiepeleton. Op het oergezellige dorpsplein zijn cafeetjes om eens lekker uit te puffen. Een hapje of een drankje gaan er natuurlijk ook altijd in! Bij het ouderwetse snoepwinkeltje op het dorpsplein verkopen ze heerlijke snoepjes uit grootmoeders tijd, maar ook leuke andere spulletjes. Er is ook een leuk souvenirwinkeltje. Regelmatig is er living historie of een demonstratie kanonschieten. Regelmatig zijn er leuke markten in Bourtange, zoals rond de kerst, pasen, koninginnedag, zomer of herfst.
In Bourtange kun je bij vestingsboerderij "De Sikkepit" ook een kano huren of genieten van een boottocht met uitleg. Er is een winkeltje in de boerderij en ernaast lopen wat huisdieren.
Ook als het niet zulk mooi weer is, kun je genoeg doen in Bourtange maar het is wél leuker als het droog is.
Iedere zondag is er een demonstratie kanonschieten. Verder is er, zeker in de lichtere maanden, heel veel te doen. Rondleidingen, fotopuzzeltochten, Living History waarbij acteurs een tijdbeeld uit de geschiedenis neerzetten, rondvaarten, jeugdexcursie, kunstzinnige markten, herfstmarkten, kerstmarkten, demonstratie schaapscheren, en nog veel meer! Op de kalender op de website van Bourtange kun je alle evenementen zien.

Toegankelijkheid gehandicapten

De vesting Bourtange is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Bij de gebouwen staat vermeld of men zonder of mét hulp naar binnen kan. De vestingwallen kunnen ook bezocht worden. Bij het informatiecentrum is een rolstoeluitleen.Kijk voor korting op toegangskaartjes op: Uit met Korting

Entreeprijzen:


Gratis toegang.
Voor de vier kleine musea dient wel een geringe toegangsprijs betaald te worden.
Parkeren is gratis.
Honden zijn, aangelijnd, welkom.Wilt u extra informatie of reserveren?


Bent u enthousiast geraakt over dit uitje maar heeft u nog een vraag of wilt u een reservering maken? Klik dan op de button hiernaast en wij zullen zo spoedig mogelijk uw vraag of reservering beantwoorden!

Bourtange - Vesting

Willem Lodewijkstraat 33, Bourtange, Groningen, 9545 PA

Routeplanner

Type hier uw vertrekadres:

Openingstijden van de musea

De vesting Bourtange is het hele jaar geopend en is gratis te bezoeken. De restaurants en winkeltjes hanteren hun eigen openingstijden. Voor de musea van Vesting Bourtange wordt een toegangsprijs gevraagd. Een combinatie-entreekaarten voor de musea is te verkrijgen in het Informatiecentrum en de filmzaal "De Poort ". Met deze entreekaart kunt de volgende musea bezoeken: Filmzaal "De Poort", Museum "De Baracquen", het Synagogaal Museum en de Kapiteinswoning.
Zomerseizoen (van 15 maart t/m 31 oktober):
Maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur
en zaterdag en zondag van 10.00 tot 17.00 uur.

Winterseizoen (van 1november t/m 14 maart):
Alleen op zaterdagen en zondagen van 12.00 tot 17.00 uur.
 
- Het Informatiecentrum
Het Informatiecentrum is het entreegebouw van de vesting. In het gebouw vindt u alle belangrijke informatie voor een bezoek aan de vesting. Het Informatiecentrum is in het zomerseizoen op werkdagen geopend van 9.30 uur tot 17.00 uur en op zaterdagen en zondagen in het zomerseizoen van 10.00 uur tot 17.00 uur.

Tel: 0031(0)599-354600


- Rolstoelgebruikers

Een groot deel van de historische gebouwen en de wallen is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Tevens zijn er drie invalidentoiletten aanwezig en kunt u gratis een rolstoel of rollator lenen in het Informatiecentrum.

- Parkeren
U kunt uw auto parkeren bij het Informatiecentrum (het entreegebouw van de vesting). Parkeren is gratis. Tijdens evenementen wordt parkeergeld gevraagd.

- Honden
Honden zijn, mits aangelijnd, welkom in de vesting. Let er wel op dat het kanonschieten en de knallen van musketten wellicht niet prettig is voor uw hond. In de zomer staat in het Informatiecentrum een waterbak.

Deel opTwitterDeel op LinkedInStuur door naar een vriendPrinten van deze pagina
FacebookTwitterLinked InStuur naar een vriendPrinten