Allerhande bezienswaardigheden in Nederland

Waar ga jij naartoe?

Bezoekerscentrum De Hoep

Beoordeel dit item
(2 stemmen)

Bezoekerscentrum waar alles te ontdekken is over waterzuivering en de Noord-Hollandse natuur (en uitgangspunt duinwandeling)

Mooi vormgegeven bezoekerscentrum waar op een aangename manier alles te ontdekken is over waterzuivering en de Noord-Hollandse natuur (let op, tot begin november 2011 gesloten wegens verbouwing). Voor de natuurliefhebber is De Hoep hét vertrekpunt om het duingebied te ontdekken. We leggen uit hoe de duinen zijn ontstaan, en in de Hoeptuin zijn de duinbewoners te zien en te horen. Uiteraard besteedt de beheerder van dit centrum en het duingebied, Waterleidingbedrijf Noord-Holland (PWN), veel aandacht aan zijn belangrijkste taak: het zuiveren van water. Waar komt het water vandaan en hoe wordt het gezuiverd?

In de Hoeptuin ziet u hoe het duinlandschap is ontstaan. Er zijn allerlei soorten planten, de vlindertuin, het paraboolduin, de vogelobservatiewand. Na een bezoek aan de Hoeptuin kijkt iedereen et andere ogen naar de natuur van het duin. In en nabij Castricum wijzen ANWB-borden de weg naar De Hoep. Van hieruit wandelen in het Noord-Hollands Duinreservaat. Er zijn natuurlijk ook vele andere ingangen, zoals in Bergen aan Zee, Wijk aan Zee.