Allerhande bezienswaardigheden in Nederland

Waar ga jij naartoe?

Museums Vledder

Beoordeel dit item
(4 stemmen)

Museums Vledder bestaat uit Museum Hedendaagse Grafiek, Museum Hedendaagse Glaskunst met Beeldentuin en Museum Valse Kunst.


Museum hedendaags grafiek geeft een overzicht van de ontwikkeling van de grafiek met voorbeelden uit verschillende genres en perioden. Grafiek van kunstenaars uit de belangrijkste perioden van de twintigste eeuw.
In het Museum hedendaags grafiek meten de beste Nederlandse glaskunstenaars zich met de besten uit de rest van Europa. In Vledder richt zich de aandacht ook op de multipel, in oplaag gemaakte glaskunst, zoals ook bij grafiek van elk kunstwerk een oplage bestaat.


Op de eerste verdieping het museum valse kunst, het enige museum voor valse kunst ter wereld. De twee 'grootste vervalsers van de eeuw', gek genoeg allebei Nederlanders, zijn er te zien: Han van Meegeren en Geert Jan Jansen. Verder een keurig nagemaakte Mona Lisa, op ware grootte. Je hoeft er niet meer voor naar Parijs te reizen. Op de website knipoogt ze naar je. De Museums in Vledder zijn museums met een knipoog. Het is er gezellig; je beleeft er wat.