Allerhande bezienswaardigheden in Nederland

Waar ga jij naartoe?

Fort Kijkduin

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

 

Fort Kijkduin is het spannendste en leukste fort van heel Nederland.

De Franse keizer Napoleon heeft bij een bezoek aan Huisduinen, bij Den Helder, opdracht gegeven tot de bouw van fort Kijkduin. Waarom hij dat deed en wat er voor en na Napoleon allemaal op deze historische plek is gebeurd, komt u allemaal te weten in fort Kijkduin. Naast de rondleidingen is er een permanente expositie die alles over de geschiedenis van het fort en zijn omgeving vertelt.
In het fort kom je van alles te weten van de geschiedenis over het fort, dat huisvesting bood aan meer dan zevenhonderd soldaten. Tijdens de deskundige rondleiding krijg je antwoord op al je vragen en kun je zelf door de onderaardse gangen wandelen! Maar niet alleen het verleden van fort Kijkduin boeit. Het Noordzee aquarium heeft onder meer een aantal aanraakbakken: kustdieren met kleurrijke anemonen, roggen, rode ponen en gladde haaien. De grootste attractie van het Noordzee aquarium is de glazen tunnel. In deze tunnel, die rondom van glas is, loopt u midden tussen de vissen die in de Noordzee leven.
Fort Kijkduin heeft een uniek restaurant op een unieke plaats. Het restaurant heeft tevens een buitenterras. Je hebt vanuit het restaurant en terras een fenomenaal uitzicht op zee, zandplaat De Razendebol, het eiland Texel en het beschermde natuurgebied de Grafelijkheidsduinen.