Allerhande bezienswaardigheden in Nederland

Waar ga jij naartoe?

Bourtange - Vesting

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

 

Aan de rand van het prachtige gebied van Oost-Groningen ligt het vestingstadje Bourtange.
Een uitstapje naar Bourtange voert je terug naar het jaar 1742.
In Bourtange zijn veel verschillende bezienswaardigheden zoals de kapiteinswoning, een synagoge en "De Barakken", waar je kunt zien hoe een soldatenverblijf in 1742 eruit zag, een molen, toiletten uit de achttiende eeuw en natuurlijk het gezellige dorpsplein. Verder zijn er leuke winkeltjes, een kaarsenmakerij waar je zelf ook kaarsen mag maken, een kinderboerderij: te veel om op te noemen.
Bijzonder zijn natuurlijk de demonstraties kanonschieten of het exercitiepeleton. Op het oergezellige dorpsplein zijn cafeetjes om eens lekker uit te puffen. Een hapje of een drankje gaan er natuurlijk ook altijd in! Bij het ouderwetse snoepwinkeltje op het dorpsplein verkopen ze heerlijke snoepjes uit grootmoeders tijd, maar ook leuke andere spulletjes. Er is ook een leuk souvenirwinkeltje. Regelmatig is er living historie of een demonstratie kanonschieten. Regelmatig zijn er leuke markten in Bourtange, zoals rond de kerst, pasen, koninginnedag, zomer of herfst.
In Bourtange kun je bij vestingsboerderij "De Sikkepit" ook een kano huren of genieten van een boottocht met uitleg. Er is een winkeltje in de boerderij en ernaast lopen wat huisdieren.
Ook als het niet zulk mooi weer is, kun je genoeg doen in Bourtange maar het is wél leuker als het droog is.
Iedere zondag is er een demonstratie kanonschieten. Verder is er, zeker in de lichtere maanden, heel veel te doen. Rondleidingen, fotopuzzeltochten, Living History waarbij acteurs een tijdbeeld uit de geschiedenis neerzetten, rondvaarten, jeugdexcursie, kunstzinnige markten, herfstmarkten, kerstmarkten, demonstratie schaapscheren, en nog veel meer! Op de kalender op de website van Bourtange kun je alle evenementen zien.