Alle attractieparken in Nederland

Waar ga jij naartoe?

Efteling

Beoordeel dit item
(21 stemmen)

 

De Efteling is op 31 mei 1952 geopend als Sprookjesbos met tien sprookjes, gelegen in een bosrijke omgeving. De jaren erna groeide het park uit tot een Wereld vol Wonderen, waar sprookjesvertellingen en spectaculaire attracties elkaar afwisselen. Met 4 miljoen bezoekers is de Efteling de best bezochte dagattractie van Nederland en het derde attractiepark van Europa. De Efteling onderscheidt zich door haar bezoekers telkens weer te verrassen met nieuwe vormen van familie-entertainment, waarin de sprookjessfeer tot in de kleinste details is doorgevoerd.

De Wereld van de Efteling bestaat naast het Park uit het Efteling Hotel (1992), het Efteling Golfpark (1995), Theater de Efteling (2002) en vakantiepark Efteling Bosrijk (Eind 2009). Hiermee vormt de Efteling ook een prachtig decor voor zakelijke bijeenkomsten en evenementen tot 16.000 personen.

Steeds vaker brengt de Efteling haar sprookjeswereld buiten de poorten van het Park. Zo produceert de Efteling sinds 2004 eigen televisieseries en -programma's, die in Nederland en het buitenland worden uitgezonden. Efteling-producten, zoals boeken, cd’s, dvd’s, speelgoed en toetjes zijn steeds vaker in de Nederlandse huiskamers te vinden. In 2008 introduceerde de Efteling bovendien Efteling Radio. Hierdoor kunnen kinderen de wondere wereld van de Efteling ook thuis beleven.

Sinds 1 april 2010 is de Efteling jaarrond open. Voor het eerst in de 58-jarige geschiedenis van het attractieparken sloten de poorten niet meer na de herfst- of kerstvakantie. De constante groei van de bezoekersaantallen, het succes van de Winter Efteling en de realisatie van vakantiepark Efteling Bosrijk maken het mogelijk de poorten 365 dagen per jaar te openen.

Meer informatie en informatie over openingstijden en prijzen zijn te vinden op www.efteling.com.