Alle attractieparken in Nederland

Waar ga jij naartoe?

Familiepark Drievliet

Beoordeel dit item
(5 stemmen)

 

Familiepark Drievliet in Den Haag is een compact en gezellig pretpark.
De nieuwste attractie is de Formule X. Schiet na de start binnen 2 sec. naar 70km/h en geniet van een supervette rit met 'gewichtsloze' stukken waarbij je goed vastzit in speciale heupbeugels.
Er zijn heel wat meer leuke attracties, zoals de Spaceloop, het Spookslot, het Piratenspeeldorp of de achtbaan 'Xtreme'. Je dendert hier niet 'alleen maar' naar beneden maar je gaat ook nog eens achteruit en opzij. Naast de Xtreme en de Formule X zijn er nog drie andere achtbanen in Drievliet. Er zijn ook wat rustiger attracties zoals de Monorail of de Ballengrot. In het Parktheater zijn live-shows te zien van diverse artiesten.

Familiepark Drievliet in Den Haag heeft voor haar 70-jarig bestaan gevierd met de komst van het nieuwe reusachtige speeldorp, het Zeebonkenhonk. Rond een gestrand piratenschip kunnen kleine en wat grotere zeebonken vele spannende avonturen met elkaar beleven, door stoer de netten te trotseren, behendig over de stormbanen te klauteren, te ontsnappen via hangbruggen, supersnel te glijden door de buizen of lekker spetteren in de waterspeelplaats. In het 11 meter hoge kraaiennest van het piratenschip hebben de zeebonken een goed zicht op andere kapers op de kust en kunnen ze door de lange buisglijbaan weer naar beneden glijden.

Tijdens de zomervakantie wordt dagelijks de nieuwe show Mystique gepresenteerd van master illusionist Christian Farla en zijn oogverblindende showballet. Mystique is een rockshow met een vloeiende mix van acrobatiek, dans en de nieuwste illusies uit Las Vegas. Christian Farla werd onlangs bekroond met de prestigieuze Merlin Award, de Oscar voor illusionisten.

Het oorspronkelijke gedeelte van Drievliet zal dit jaar in een compleet nieuw decor gezet worden. Zo zullen enkele attracties een junglethema krijgen en enkele een piratenthema.