logo
Zoeken naar:
Provincie:
 
Doelgroep:
Prijzen:
Dagbesteding:
Thema:
Soort:

Front-banner-Park-Bee


Andreas Schotel Museum
Reviews
Bezienswaardigheid
Museum
Cultuur
Halve dag
van 0 tot 10 euro
Alle leeftijden

Adresgegevens:


Dorpsstraat 2
5058 EG Esbeek


E-mail:
Website:


Omschrijving:


Dit museum is gevestigd in het pand van café Schuttershof in Esbeek. Het museum toont de werken van de bijzondere kunstenaar Andreas Schotel.

De van oorsprong Rotterdamse kunstenaar Andreas Schotel, geboren in 1896, werkte vanaf het begin van de jaren 20 tot zijn dood in 1984 een groot deel van zijn leven in Esbeek. Daar deed hij zijn inspiratie op, de werkende mens op de akkers, de bosbouw en in de steenfabriek. Daarnaast verloochende hij zijn Rotterdamse afkomst niet. Hij maakte vele werken van de werkende mens in Rotterdam. De haven, de bouw van de metro en de wederopbouw van het gebombardeerde Rotterdam zijn in vele werken terug te vinden. Het naar hem genoemde museum is een kleinschalig "inloopmuseum", waar naast een deel van zijn werken, de drukpers en het unieke schoonmaakwerktuig "Mari" zijn tentoongesteld. Tip: loop na een bezoek aan het museum de Andreas Schotel Route. Het wandelgidsje is in het museum gratis verkrijgbaar.Entreeprijzen:


GratisWilt u extra informatie of reserveren?


Bent u enthousiast geraakt over dit uitje maar heeft u nog een vraag of wilt u een reservering maken? Klik dan op de button hiernaast en wij zullen zo spoedig mogelijk uw vraag of reservering beantwoorden!

Andreas Schotel Museum

Dorpsstraat 2, Esbeek, Noord-Brabant, 5058 EG

Routeplanner

Type hier uw vertrekadres:

di t/m zo 11:00-17:00

Gesloten op maandagen, Koninginnedag, eerste kerstdag, nieuwjaarsdag en tijdens carnaval.

Deel opTwitterDeel op LinkedInStuur door naar een vriendPrinten van deze pagina
FacebookTwitterLinked InStuur naar een vriendPrinten