logo
Zoeken naar:
Provincie:
 
Doelgroep:
Prijzen:
Dagbesteding:
Thema:
Soort:

Front-banner-Park-Bee


Kasteel Geldrop
Reviews
Bezienswaardigheid
Cultuur
Halve dag
van 0 tot 10 euro
Alle leeftijden

Adresgegevens:


Mierloseweg 1
5662 KA Geldrop


E-mail:
Website:


Omschrijving:


Eeuwenoud kasteelcomplex met tal van bezienswaardigheden, in een Engelse landschapstuin De gemeente Geldrop kocht het kasteelcomplex, waarvan het middeleeuwse deel - voor zover het nog bestaat - dateert uit circa 1350, in 1974 aan.

Twee jaar daarvoor was de laatste adellijke bewoner, mevrouw C.F H. baronesse Van Tuyll van Serooskerken-Quarles van Ufford, overleden. Gedurende de eeuwen zijn er nogal wat verbouwingen en restauraties geweest, maar de bewogen historie is er voelbaar. Er worden concerten gegeven, exposities gehouden, huwelijken voltrokken. Op zolder bevindt zich een Oudheidkamer, waar oudheidkundige voorwerpen en andere bezienswaardigheden uit het Geldropse van de afgelopen eeuwen te bezichtigen zijn. In de bibliotheek is een grote collectie historische boeken om in te kijken. Op de overloop van de eerste verdieping hangt een verzameling oude foto's van Geldrop uit de vorige eeuw. Het complex ligt in een Engelse landschapstuin. Hierin vindt u onder meer een kinderboerderij en in het voormalige koetshuis en de prachtige bloementuin de Baron z'n Hof. Twaalf minuten lopen vanaf Station Geldrop. Parkeerplaats op 200 meter.Kijk voor korting op toegangskaartjes op: Uit met Korting

Entreeprijzen:


Gratis entreeWilt u extra informatie of reserveren?


Bent u enthousiast geraakt over dit uitje maar heeft u nog een vraag of wilt u een reservering maken? Klik dan op de button hiernaast en wij zullen zo spoedig mogelijk uw vraag of reservering beantwoorden!

Kasteel Geldrop

Mierloseweg 1, Geldrop, Noord-Brabant, 5662 KA

Routeplanner

Type hier uw vertrekadres:

Bezichtiging Kasteel en Oudheidskamer: t/m 2 september zo 14:00 - 17:00.

Wandelpark: zonsopgang tot zonsondergang; poort Mierloseweg sluit om 17:00

Let op, openstelling kan per seizoen anders zijn. Raadpleeg website voor exposities, kinderboerderij, bloementuin, etc

Deel opTwitterDeel op LinkedInStuur door naar een vriendPrinten van deze pagina
FacebookTwitterLinked InStuur naar een vriendPrinten