logo
Zoeken naar:
Provincie:
 
Doelgroep:
Prijzen:
Dagbesteding:
Thema:
Soort:

Front-banner-Park-Bee


Foam Amsterdam
Reviews
Bezienswaardigheid
Museum
Cultuur
Halve dag
van 0 tot 10 euro
Alle leeftijden

Adresgegevens:


Keizersgracht 609
1017 DS Amsterdam


E-mail:
Website:


test

Omschrijving:


Het hart van Foam ligt in het centrum van Amsterdam, in het museum aan de Keizersgracht.

Hier worden uiteenlopende tentoonstellingen geprogrammeerd van (wereld)beroemde fotografen en jong of onbekend talent. Grootschalige tentoonstellingen worden afgewisseld met kleine, snel wisselende exposities. Al meer dan dertig jaar geeft The New York Times Magazine fotografie een prominente rol. Opvallend in de wijze waarop dit vermaarde magazine gebruik maakt van fotografie is dat beeld vaak allesbehalve ondergeschikt is aan tekst. Daarnaast wordt het medium vaak in al z'n diversiteit getoond. Het magazine vindt toepassingen of invalshoeken die keer op keer een verrassend en uitzonderlijk sterk resultaat opleveren.

De tentoonstelling The New York Times Magazine Photographs onderzoekt de kern van zowel de fotografie als het geprinte tijdschrift op het moment dat de rol van deze beide media zeer aan verandering onderhevig is. De tentoonstelling is samengesteld door Kathy Ryan, al jarenlang directeur Fotografie van het Magazine, en Lesley A. Martin, uitgever van Aperture Books. De tentoonstelling bestaat uit elf delen, elk gewijd aan een bijzonder project of combinatie van projecten die eerder zijn gepubliceerd in The New York Times Magazine. De projecten die zijn gekozen voor de tentoonstelling zijn een afspiegeling van het eclectische karakter van The New York Times Magazine. Naast voorbeelden van reportage- en portretfotografie is er ook kunst (autonome) fotografie te zien.Kijk voor korting op toegangskaartjes op: Uit met Korting

Entreeprijzen:


0-12jr  gratis
13-64  € 8,50
65+     € 5,50Wilt u extra informatie of reserveren?


Bent u enthousiast geraakt over dit uitje maar heeft u nog een vraag of wilt u een reservering maken? Klik dan op de button hiernaast en wij zullen zo spoedig mogelijk uw vraag of reservering beantwoorden!

Foam Amsterdam

Keizersgracht 609, Amsterdam, Noord-Holland, 1017 DS

Routeplanner

Type hier uw vertrekadres:

dagelijks 10.00 - 18.00

do/vr 10.00 - 21.00

1 januari 12.00 - 18.00

Gesloten 30 april (Koninginnedag)

Deel opTwitterDeel op LinkedInStuur door naar een vriendPrinten van deze pagina
FacebookTwitterLinked InStuur naar een vriendPrinten