logo
Zoeken naar:
Provincie:
 
Doelgroep:
Prijzen:
Dagbesteding:
Thema:
Soort:

Front-banner-Park-Bee


Mineralogisch Museum Grou
Reviews
Bezienswaardigheid
Museum
Halve dag
van 0 tot 10 euro
Alle leeftijden

Adresgegevens:


Leechlân 22
9001 ZH Grou


E-mail:
Website:


Omschrijving:


Mineralen met prachtige kleuren en vormen. Bergkristal, amethist, pyriet, zwavel, woestijnrozen, noem maar op. Natuurlijk zijn er in het Mineralogisch Museum Grou ook echte edelstenen zoals diamanten en robijnen. En ook fluorescerende mineralen ontbreken niet! Verscholen tussen de bomen, omgeven door weilanden, bevindt zich halverwege de weg tussen Grou en Warten het Mineralogisch Museum.

De grote schuur van een oude boerderij is omgebouwd tot museum. In de voormalige stal is een doolhof van gangetjes aangelegd waarin vitrines een plaatsje hebben gekregen. Op de oude hooizolder zijn zitjes gemaakt, een leszaaltje en zijn regelmatig wisselende exposities aanwezig.De veertig vitrines op de begane grond belichten evenveel thema’s. In elke vitrine geeft een korte tekst uitleg over het moois dat te zien is. Bijvoorbeeld over de kleur of de vorm. Hoe is het ontstaan? Waar wordt het voor gebruikt? Wat is een mineraal eigenlijk, een edelsteen? Hoe versteent hout?In het winkeltje is een ruime sortering aanwezig van zowel ruwe mineralen als bewerkte mineralen en sieraden.Entreeprijzen:


Volwassenen                   € 2,50
Kind 3 t/m 11 jr.                 € 1,50
Rondleiding op do t/m zo  € 1,50Wilt u extra informatie of reserveren?


Bent u enthousiast geraakt over dit uitje maar heeft u nog een vraag of wilt u een reservering maken? Klik dan op de button hiernaast en wij zullen zo spoedig mogelijk uw vraag of reservering beantwoorden!

Mineralogisch Museum Grou

Leechlân 22, Grou, Friesland, 9001 ZH

Routeplanner

Type hier uw vertrekadres:

11:00 - 17:00

1 mei - 30 juni : za en zo

1 juli - 31 aug.: di t/m zo

1 sept. - 31 okt : za en zo

Deel opTwitterDeel op LinkedInStuur door naar een vriendPrinten van deze pagina
FacebookTwitterLinked InStuur naar een vriendPrinten