logo
Zoeken naar:
Provincie:
 
Doelgroep:
Prijzen:
Dagbesteding:
Thema:
Soort:

Front-banner-Park-Bee


Keramisch Museum Goedewaagen
Reviews
Bezienswaardigheid
Museum
Cultuur
Halve dag
van 0 tot 10 euro
Alle leeftijden

Adresgegevens:


Glaslaan 29
9521 GG Nieuw-Buinen


E-mail:
Website:


Omschrijving:


Dit museum herbergt een bijzondere collectie keramiek. Het wordt niet voor niets ook wel 'de schatkamer van Nieuw-Buinen' genoemd.

Het Keramisch Museum Goedewaagen bevat een unieke collectie keramiek vanaf 1873. Zoals Jugendstil, Art Déco, maar ook aardewerk uit de jaren '50. Tot de collectie behoren sieraardewerk, serviezen, tegeltableaus en mozaïeken. In de ateliers en werkplaatsen van het museum kun je aanschouwen hoe keramiek van wereldklasse wordt vervaardigd. Er zijn regelmatig tentoonstellingen over Nederlandse aardewerkfabrieken en ook zijn er wisselende exposities te zien. De rondleidingen zijn leuk en leerzaam: ontdek hoe de klei wordt vormgegeven en hoe het als aardewerk uit de oven komt. Zie de meesterschilders aan het werk in de ateliers. Kijk voor actuele mogelijkheden en exposities op de website.Entreeprijzen:


Op werkdagen € 3,50 p.p.
Kinderen van 6 tot 12 jaar € 2,- p.p.

In weekends en op nationale feestdagen € 5,- p.p.
Kinderen van 6 tot 12 jaar € 2,- p.p.Wilt u extra informatie of reserveren?


Bent u enthousiast geraakt over dit uitje maar heeft u nog een vraag of wilt u een reservering maken? Klik dan op de button hiernaast en wij zullen zo spoedig mogelijk uw vraag of reservering beantwoorden!

Keramisch Museum Goedewaagen

Glaslaan 29, Nieuw-Buinen, Drenthe, 9521 GG

Routeplanner

Type hier uw vertrekadres:

Ma – vrij 10-16 uur; zat-zon en nationale feestdagen 13 - 17. Niet open op 1e Paasdag, 1e Pinksterdag, 1e Kerstdag en Nieuwjaarsdag.

Deel opTwitterDeel op LinkedInStuur door naar een vriendPrinten van deze pagina
FacebookTwitterLinked InStuur naar een vriendPrinten