logo
Zoeken naar:
Provincie:
 
Doelgroep:
Prijzen:
Dagbesteding:
Thema:
Soort:

Front-banner-Park-Bee


Museumwerf Vreeswijk
Reviews
Bezienswaardigheid
Museum
Cultuur
Halve dag
van 0 tot 10 euro
Alle leeftijden

Adresgegevens:


Wierselaan 13
3433 ZS Nieuwegein


E-mail:
Website:


Omschrijving:


Een binnenvaartmuseum met een Binnen- en Buitenmuseum en een werkende werf. Uniek! In het Bezoekerscentrum iwordt een beeld geschetst van het schippersdorp Vreeswijk.

Met een tweetal maquettes wordt de situatie van de bebouwing rond 1915 weergegeven en de huidige bebouwing: je ziet dan duidelijk de verschillen. Het Expositiecentrum geeft je een overzicht aan van de binnenvaart. Je krijgt uitleg over welke typen schepen er waren, hoe ze gebouwd werden, hoe ze voortbewogen werden. De helling, de ambachtelijke werfactiviteiten, schepen in restauratie, museale gebouwen en de historische schepen in de Museumhaven, vormen tezamen de collectie van de buitenruimte van de Museumwerf.Entreeprijzen:


Kinderen t/m 12 jaar: gratis
Vanaf 13 jaar: € 2,-
Rondleidingen op aanvraag € 2,50Wilt u extra informatie of reserveren?


Bent u enthousiast geraakt over dit uitje maar heeft u nog een vraag of wilt u een reservering maken? Klik dan op de button hiernaast en wij zullen zo spoedig mogelijk uw vraag of reservering beantwoorden!

Museumwerf Vreeswijk

Wierselaan 13, Nieuwegein, Utrecht, 3433 ZS

Routeplanner

Type hier uw vertrekadres:

Op zondag van 13:00 tot 17:00 uur. Van 15 maart tot 15 november tevens op woensdag en donderdag van 13:00 tot 16:00 uur. Van 1 juni tot 31 augustus bovendien op vrijdag en zaterdag van 13:00 tot 16:00 uur.

Deel opTwitterDeel op LinkedInStuur door naar een vriendPrinten van deze pagina
FacebookTwitterLinked InStuur naar een vriendPrinten