logo
Zoeken naar:
Provincie:
 
Doelgroep:
Prijzen:
Dagbesteding:
Thema:
Soort:

Front-banner-Park-Bee


Monumentenstad Zierikzee
Reviews
gehandicapt vriendelijk
Stad
Bezienswaardigheid
Cultuur
Hele dag
van 0 tot 10 euro
Alle leeftijden

Adresgegevens:


Nieuwe haven 7
4301 DJ Zierikzee


E-mail:
Website:


Omschrijving:


Het historische Zierikzee biedt alles voor een compleet dagje uit. Ga op ontdekkingstocht en geniet in het Zeeuwse land.

Zierikzee is een historische stad aan de Oosterschelde met maar liefst 568 monumenten, een uniek Middeleeuws stratenpatroon en het oudst nog spelende carillon van Nederland. Tegenwoordig is de stad met bijna 11.000 inwoners, de bestuurlijke zetel van de gemeente Schouwen-Duiveland. De stadswallen, poorten en historische monumenten die grotendeels bewaard zijn gebleven geven Zierikzee zijn eigen karakter. Wandelend door deze oude stad waan je je in de tijd van weleer. Een bezoek aan de oude (getijde-) haven waarin diverse historische schepen liggen afgemeerd en de oude gevangenis, waar ooit Jan Rap heeft vastgezeten en waarin nu het Maritiem Museum is gevestigd, zullen dit gevoel versterken. Struin door de straatjes, bewonder de oude gebouwen, beklim de imposante Sint Lievensmonstertoren en geniet op een terrasje van een Zeeuwse specialiteit, zoals de bolus of het palingbroodje. Zierikzee is ook een stad waar je goed kunt winkelen en waar de horeca rijk vertegenwoordigd is: Restaurants, Grand-cafés en bruine kroegen, ze zijn er allemaal te vinden. Kortom: Zierikzee is een bezoek meer dan waard!Kijk voor korting op toegangskaartjes op: Uit met Korting

Entreeprijzen:


GratisWilt u extra informatie of reserveren?


Bent u enthousiast geraakt over dit uitje maar heeft u nog een vraag of wilt u een reservering maken? Klik dan op de button hiernaast en wij zullen zo spoedig mogelijk uw vraag of reservering beantwoorden!

Monumentenstad Zierikzee

Nieuwe haven 7, Zierikzee, Zeeland, 4301 DJ

Routeplanner

Type hier uw vertrekadres:

Heel het jaar

Deel opTwitterDeel op LinkedInStuur door naar een vriendPrinten van deze pagina
FacebookTwitterLinked InStuur naar een vriendPrinten