logo
Zoeken naar:
Provincie:
 
Doelgroep:
Prijzen:
Dagbesteding:
Thema:
Soort:

Front-banner-Park-Bee


Kamp Westerbork
Reviews
Bezienswaardigheid
Museum
Cultuur
Halve dag
van 0 tot 10 euro
Alle leeftijden

Adresgegevens:


Oosthalen 8
9414 TG Hooghalen


E-mail:
Website:


Omschrijving:


Educatief, maar zeker ook indrukwekkend: een bezoek aan kamp Westerbork.

Een bezoek aan dit Herinneringscentrum is indrukwekkend. Een wandeling over het voormalige kampterrein geeft op indringende wijze de essentie van de geschiedenis van het kamp weer. In het bijbehorende museum wordt over het leven van slachtoffers en overlevenden van het kamp verteld. Persoonlijke verhalen in tentoonstellingen en films maken het verhaal van kamp Westerbork ook voor kinderen toegankelijk. Filmbeelden uit 1944, een gedeeltelijk ingerichte barak, een uit de trein geworpen laatste afscheidsgroet, een grote maquette van het kamp, tekeningen van spelende kinderen geven een beeld en een gevoel van dit sprekende verleden. De meer dan honderduizend namen van de slachtoffers worden in het museum continue geprojecteerd. Naast tentoonstellingen worden er vele activiteiten in het museum georganiseerd. Te zien zijn bijzondere films over de geschiedenis van kamp Westerbork of mensen die er gevangen zaten. Medewerkers van het museum geven toelichting bij collectiestukken houden lezingen. Ook voor kinderen zijn er speciale activiteiten. En er zijn (educatieve) wandelroutes uitgezet over het terrein.Entreeprijzen:


Tot 8 jaar: gratis
8 tot 18 jaar: € 3,00
18 en ouder: € 6,50Wilt u extra informatie of reserveren?


Bent u enthousiast geraakt over dit uitje maar heeft u nog een vraag of wilt u een reservering maken? Klik dan op de button hiernaast en wij zullen zo spoedig mogelijk uw vraag of reservering beantwoorden!

Kamp Westerbork

Oosthalen 8, Hooghalen, Drenthe, 9414 TG

Routeplanner

Type hier uw vertrekadres:

Ma t/m vrij 10.00 - 17.00 uur Za en zo 13.00 - 17.00 uur

Za en zo van april t/m augustus 11.00 - 17.00 uur

Feestdagen 11.00 - 17.00 uur

Tweede Kerstdag 13.00 - 17.00 uur.

Het Herinneringscentrum Kamp Westerbork is gesloten op 25 en 31 december, 1 januari en in de periode van 9 t/m 26 januari 2012.

Deel opTwitterDeel op LinkedInStuur door naar een vriendPrinten van deze pagina
FacebookTwitterLinked InStuur naar een vriendPrinten