logo
Zoeken naar:
Provincie:
 
Doelgroep:
Prijzen:
Dagbesteding:
Thema:
Soort:

Front-banner-Park-Bee


Nederlands Fotomuseum
Reviews
Bezienswaardigheid
Museum
Halve dag
van 0 tot 10 euro
Alle leeftijden

Adresgegevens:


Wilhelminakade 332 "Gebouw Las Palmas"
3072 AR Rotterdam


E-mail:
Website:


test

Omschrijving:


Het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam is hét nationale museum voor de fotografie met een indrukwekkende fotocollectie van meer dan 5 miljoen beelden. Het museum laat fotografie in al haar facetten zien: documentair en experimenteel, hedendaags en historisch. Naast tentoonstellingen met grote namen uit de Nederlandse en internationale  fotografiewereld, toont het Nederlands Fotomuseum met regelmaat werk uit de eigen collectie. De collectie van het museum vertegenwoordigt een belangrijk deel van het Nederlandse fotogeschiedenis en is een ware schatkamer voor het publiek. De museumwinkel is gespecialiseerd in fotoboeken, van de bekende standaard werken tot exclusieve uitgaven.

Naast tentoonstellingen bezoeken kunnen bezoekers in het museum luisteren naar verhalen achter foto’s, ‘surfen’ door de digitale collectie met ruim 120.000 foto’s, kijken naar korte films van fotografen in de Filmlounge en neuzen in de uitgebreide bibliotheek. Voor jong en oud organiseert het museum een uitdagend activiteitenprogramma met workshops, lezingen en speciale rondleidingen.

Het Fotomuseum beheert ruim 150 archieven van Nederlands fotografen en heeft hiermee een overzicht van 100 jaar Nederlandse fotografiegeschiedenis en Nederlandse geschiedenis in huis. Met grote namen als Ed van der Elsken, Cas Oorthuys, Aart Klein en Frits Rotgans. In de restauratiestudio’s van het museum worden foto’s uit de eigen collectie maar ook van andere musea en voor particulieren gerestaureerd en geconserveerd. Het museum richt zich verder op het verwerven van complete, invloedrijke Nederlandse fotoprojecten. Voorbeelden hiervan zijn Hollandse Taferelen van Hans Aarsman, Oog om Oog van Sanne Sannes en Honderd Zomers, Honderd Winters van Bertien van Manen. Het museum verzamelt eveneens korte films van en over fotografie die te zien zijn in de Filmlounge in het museum. Met klinkende namen als Anton Corbijn, Teun Hocks en Cornelie Tollens.

Fotoafdrukken van de mooiste foto’s uit de museumcollectie zijn te koop. De museumwinkel biedt verder een rijk assortiment aan mooie fotoboeken, foto’s en kaarten.Entreeprijzen:


Volwassenen: € 9,-
Kinderen tot en met 12 jaar: gratis
Student € 4,50Wilt u extra informatie of reserveren?


Bent u enthousiast geraakt over dit uitje maar heeft u nog een vraag of wilt u een reservering maken? Klik dan op de button hiernaast en wij zullen zo spoedig mogelijk uw vraag of reservering beantwoorden!

Nederlands Fotomuseum

Wilhelminakade 332 "Gebouw Las Palmas", Rotterdam, Zuid-Holland, 3072 AR

Routeplanner

Type hier uw vertrekadres:

di-vrij 10:00-17:00 uur

za-zo 11:00-17:00 uur

Deel opTwitterDeel op LinkedInStuur door naar een vriendPrinten van deze pagina
FacebookTwitterLinked InStuur naar een vriendPrinten