logo
Zoeken naar:
Provincie:
 
Doelgroep:
Prijzen:
Dagbesteding:
Thema:
Soort:

Front-banner-Park-Bee


Escher in Het Paleis
Reviews
Bezienswaardigheid
Museum
Halve dag
van 0 tot 10 euro
Alle leeftijden

Adresgegevens:


Lange Voorhout 74
2514 EH Den Haag


E-mail:
Website:


test

Omschrijving:


Escher in Het Paleis toont permanent de wereldberoemde, fantasievolle voorstellingen van de kunstenaar M.C. Escher en is gevestigd in het voormalige winterpaleis van koningin-moeder Emma. Het is in Den Haag het enige openbare gebouw waar de oude paleisfunctie nog te ervaren is.

Bij Escher in Het Paleis hangen bijna alle werken van de wereldberoemde Nederlandse kunstenaar M.C. Escher (1898-1972) met als hoogtepunt en kroon op de tentoonstelling de 7 meter lange Metamorfose III. Deze enorme houtsnede en zijn bijzondere opstelling laat de kijker de Escher koppeling ervaren van eeuwigheid en oneindigheid waardoor tijd en ruimte verenigd zijn tot een organisch geheel. Naast bewonderen kunt u zich hier ook verwonderen. Escher weet jong en oud te boeien met zijn wonderlijke wereld. Het Paleis toont de bekende ‘onmogelijke’ voorstellingen zoals “Dag en Nacht”, waarin vogels uit Hollandse weiden lijken te groeien en “Klimmen en dalen”, waarin rijen mensen in een oneindige lus trappen op- en aflopen. Zijn fantasierijke constructies, die in werkelijkheid onmogelijk gebouwd kunnen worden, zijn een spel van gezichtsbedrog en perspectief. Naast de beroemde prenten vindt u in Het Paleis ook vroeg werk, zoals prachtige Italiaanse landschappen, studietekeningen van Moorse mozaïeken en bizarre stillevens. Familiefoto’s roepen het leven van Escher op en aan de hand van houtblokken en lithostenen wordt op een toegankelijke manier zijn werkwijze uitgelegd. Op de tweede etage van Het Paleis treft u de interactieve tentoonstelling “Optische Illusie, Wat is dat?” aan. Een tentoonstelling waar u puzzelt met uw ogen – want dat is waar het bij optische illusie om draait – maar waar u uw handen ook zeker mag gebruiken. Naast afbeeldingen van Escher tonen wij hier ook werk van andere kunstenaars. Eschers ideeën kunt u door innovatieve attracties zelf ervaren. In de kamer van Escher stapt u in de magische Escher wereld en speelt u met uw eigen lengte. Kinderen lijken er groter dan hun ouders en kunnen dit vastleggen op een foto! Bij de speciale Escher Games test u uw kennis van Escher en met touchscreens brengt u het werk van Escher in beweging.Entreeprijzen:


Volwassenen 8,50
Kinderen (7-15) 6,-Wilt u extra informatie of reserveren?


Bent u enthousiast geraakt over dit uitje maar heeft u nog een vraag of wilt u een reservering maken? Klik dan op de button hiernaast en wij zullen zo spoedig mogelijk uw vraag of reservering beantwoorden!

Escher in Het Paleis

Lange Voorhout 74, Den Haag, Zuid-Holland, 2514 EH

Routeplanner

Type hier uw vertrekadres:

di - zo 11:00 - 17:00

Gesloten op Prinsjesdag, 1e Kerstdag en Nieuwjaarsdag

Deel opTwitterDeel op LinkedInStuur door naar een vriendPrinten van deze pagina
FacebookTwitterLinked InStuur naar een vriendPrinten