logo
Zoeken naar:
Provincie:
 
Doelgroep:
Prijzen:
Dagbesteding:
Thema:
Soort:

Front-banner-Park-Bee


Keramiekmuseum Princessehof
Reviews
Bezienswaardigheid
Museum
Cultuur
Halve dag
van 0 tot 10 euro
Alle leeftijden

Adresgegevens:


Grote Kerkstraat 11
8911 DZ Leeuwarden


E-mail:
Website:


Omschrijving:


Een toonaangevend museum op het gebied van keramiek en van internationale betekenis. De Princessehof kreeg in 2008 een onderscheiding van het Prins Bernhard Cultuurfonds. De vaste collectie van het museum is ongelooflijk divers. De verzameling Aziatisch keramiek is zelfs internationaal befaamd. De grootste en meeste gevarieerde collectie Chinese porselein van Nederland is hier te zien. Dichterbij huis is het Europese porselein en het Friese aardewerk.

Ook keramische kunst uit de 20e en 21e eeuw, met onder andere werk van Karel Appel en Pablo Picasso, behoort tot de vaste collectie. Bezoekers kijken alleen met dit aanbod al in hun ogen uit. En er is meer... Tijdelijke tentoonstellingen geven nieuwe inzichten in de keramiek. Koninklijk servies, bruidsservies of verhalen van gepassioneerde verzamelaars. Keramiek komt hier tot leven. Houd voor een actueel aanbod van de tentoonstellingen de website van het museum in de gaten.

Het Keramiekmuseum Princessehof heeft een bijzonder onderkomen gevonden in het 18e-eeuwse stadspaleis van Maria Louise van Hessen-Kassel, prinses van Oranje-Nassau. Het paleis ligt in het centrum van Leeuwarden en is goed bereikbaar. Bij het museum is een cadeauwinkel vol leuke keramische hebbedingetjes en uniek design. Na een rondleiding is het ontspannen napraten in de Theesalon met een kopje koffie of thee en een gebakje.Entreeprijzen:


Volwassenen: € 8,00
Jongeren:        € 6,00
Kinderen:         Gratis
Peuters:           Gratis
Kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang.


Wilt u extra informatie of reserveren?


Bent u enthousiast geraakt over dit uitje maar heeft u nog een vraag of wilt u een reservering maken? Klik dan op de button hiernaast en wij zullen zo spoedig mogelijk uw vraag of reservering beantwoorden!

Keramiekmuseum Princessehof

Grote Kerkstraat 11, Leeuwarden, Friesland, 8911 DZ

Routeplanner

Type hier uw vertrekadres:

Het hele jaar open. Van 11:00 uur tot 17:00 uur.

Let op: Maandag, nieuwjaarsdag, Koninginnedag en eerste kerstdag gesloten.

Deel opTwitterDeel op LinkedInStuur door naar een vriendPrinten van deze pagina
FacebookTwitterLinked InStuur naar een vriendPrinten