logo
Zoeken naar:
Provincie:
 
Doelgroep:
Prijzen:
Dagbesteding:
Thema:
Soort:

Front-banner-Park-Bee


Speelgoedmuseum Roden
Reviews
gehandicapt vriendelijk
Bezienswaardigheid
Museum
Halve dag
van 0 tot 10 euro
Alle leeftijden

Adresgegevens:


Brink 31
9301 JK Roden

Telefoon: 050-5018851
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website: http://www.museumkinderwereld.nl


Omschrijving:


“Kijken en spelen, zowel binnen als buiten”!

De St. Nedl. Museum Kinderwereld is in 1969 opegricht door de Vereniging van Volksvermaken. In de loop der jaren is grotendeels door schenkingen uit het gehele land een enorme en unieke collectie speelgoed ontstaan vanaf ca. 1700 tot na de 2e Wereldoorlog. Te zien zijn o.a. prachtige poppen en poppenhuizen, blikken mechanisch speelgoed, stoommachines, bord- en tafelspelen en nog heel veel meer.

Naast de vaste collectie speelgoed wordt jaarlijks een thematentoonstelling ingericht in “Het Achterhoes”, de expositieruimte van het speelgoedmuseum. Dit jaar staat de expositie geheel in het teken van de 90e verjaardag van Mickey Mouse.

Behalve kijken naar speelgoed kan er ook volop worden gespeeld in “Kinderwereld”.
Buiten: Op de grote authentieke speelplaats van het museum kan iedereen naar hartelust tollen, hoepelen, steltlopen, touwtjespringen, een ritje maken op de vliegende hollander of vélocipède (zo’n fiets met een groot voorwiel en een klein achterwiel) of een rondje draaien in de ouderwetse draaimolen.
Binnen: In het museum kun je overal spelen; met behendigheidsspelletjes, in het oude kruidenierswinkeltje, op de speelzolder met o.a. houten blokken en treinen, knippen-plakken-kleuren in de knutselkamer èn in de expositieruimte.

In het museumcafé De Kaleidoscoop kunt u een kopje koffie/thee en diverse soorten frisdranken en ijsjes verkrijgen. Buiten, op het gezellige terras, kunt u genieten van de verrichtingen van andere bezoekers. Nadat iedereen is uitgekeken en uitgespeeld, bestaat de gelegenheid om in het museumwinkeltje originele artikelen te kopen, zoals nostalgisch spelletjes en blikken opwindspeelgoed. De museumwinkel is voor iedereen vrij toegankelijk op di t/m zo 11-17 uur.

Iets te vieren? Het verjaardagsfeestje van uw zoon of dochter, samen met vriendjes en vriendinnetjes, wordt pas echt onvergetelijk als het wordt gevierd in “Kinderwereld”.
Ook een familiefeestje of een groepsbezoek met bijvoorbeeld koffie en gebak is mogelijk. In overleg maken wij met u een arrangement op maat.
Tijdig reserveren is gewenst.

Heeft uw bedrijf, school of vereniging iets te vieren?
Museum Kinderwereld verhuurt speelgoedpakketten met tollen, hoepels, stelten, vliegende hollanders en vélocipèdes. Voor scholen of groepen zijn diverse leskisten beschikbaar. Dit alles tegen een geringe vergoeding. Ook hier is tijdig reserveren gewenst.

Het museum is tijdens kantooruren te breiken op tel.nr. 050-5018851.
Alle informatie over het museum, entreeprijzen en openingstijden kunt u uitgebreid terugvinden op www.museumkinderwereld.nlEntreeprijzen:


Prijs vanaf 13 jaar: € 5,-

Kinderen 4 t/m 12 jaar: €4,-

65+: € 4,50

Museum Jaarkaart geldig

Parkeren is gratisWilt u extra informatie of reserveren?


Bent u enthousiast geraakt over dit uitje maar heeft u nog een vraag of wilt u een reservering maken? Klik dan op de button hiernaast en wij zullen zo spoedig mogelijk uw vraag of reservering beantwoorden!

Speelgoedmuseum Roden

Brink 31, Roden, Drenthe, 9301 JK

Routeplanner

Type hier uw vertrekadres:

Openingstijden:

*Maandag : Gesloten. Het museum is alleen op maandag open tijdens de basisschoolvakanties en voor groepen vanaf 20 personen op afspraak.

*Dinsdag t/m zondag: van 11.00 tot 17:00 uur.

*Feestdagen: van 11:00 tot 17.00 uur.

Raadpleeg www.museumkinderwereld.nl voor afwijkende openingstijden, bijvoorbeeld Kerstdagen, Oud- en Nieuwjaarsdag, etc.

Deel opTwitterDeel op LinkedInStuur door naar een vriendPrinten van deze pagina
FacebookTwitterLinked InStuur naar een vriendPrinten