logo
Zoeken naar:
Provincie:
 
Doelgroep:
Prijzen:
Dagbesteding:
Thema:
Soort:

Front-banner-Park-Bee


De Orchideeën Hoeve
Reviews
gehandicapt vriendelijk
Bezienswaardigheid
Natuur
Halve dag
van 0 tot 10 euro
Alle leeftijden

Adresgegevens:


Oosterringweg 34
8315 PV Luttelgeest


E-mail:
Website:


Omschrijving:


De fleurigste attractie van Flevoland: De Orchideeën Hoeve

Ontdek, beleef, geniet, lach en bewonder in de Orchideeën Hoeve! Wandel over avontuurlijke junglepaden met watervallen, loopbruggen en rotspartijen en ontdek duizenden soorten bijzondere orchideeën, tropische vogels, ondeugende aapjes, kleurrijke lori’s, mysterieuze reptielen, prachtige koikarpers en vergeet niet om de gloednieuwe ‘zwevende’ bloementuin te bewonderen! De Orchideeën Hoeve is geheel overdekt, rolstoeltoegankelijk en zeven dagen per week geopend. Parkeren is gratis en ook voor kinderen is er genoeg te beleven!

Tropische schoonheid

In aangename temperaturen vangen vele soorten tropische planten, bloemen en dieren jouw aandacht. Geniet van de verscheidenheid van de orchideeënfamilie en leer alles over tropische schoonheden als de paradijsvogelbloem, de passiebloem of de hertshoorn. Wist je bijvoorbeeld dat vleesetende planten echt bestaan en dat vanillestokjes afkomstig zijn van een orchidee?

Vlinders, lori’s, aapjes…

Naast bijzondere bloemen en planten, huisvest de Orchideeën Hoeve nog veel meer parels uit de natuur. Zo is de Vlinder Vallei de grootste vlindertuin in Europa. Duizenden vlinders fladderen vrolijk rond en brengen jou in de ban van mooie kleurcombinaties en het warme klimaat van de tropen. In de bomen kom je allerlei tropische vogeltjes tegen en wandelend over een bergpad kun je zomaar over een verdwaalde leguaan struikelen. Meer dan tachtig papegaaitjes genieten van jouw aanwezigheid in de Lorituin. De zogeheten lori’s eten een cupje nectar leeg uit jouw hand en showen graag hun capriolen. Houd de ogen ook open in het Amazone Regenwoud. Door de hoge bomen roetsjen Witoorpenseelaapjes en Roodbuiktamarins voorbij. Deze dwergaapjes doen niets liever dan klimmen, klauteren en springen van tak naar tak. Zoek je het liever wat dichter bij de grond? Dan kun je de grote koikarpers en roodstaartmeervallen trakteren op een lekkere versnapering of genieten van de rustig voorbij zwemmende schildpadden.

Nieuw! Zwevende bloementuin

Op 15 oktober 2016 opent de Orchideeën Hoeve een gloednieuwe natuurervaring: een ‘zwevende’ bloementuin. Deze nieuwe bloemenattractie neemt jou mee naar een sprookjesachtige bloemenwereld waar meer dan tweeduizend zomerse bloeiers een oneindige wolk boven het hoofd vormen. Spiegelwanden maken de bloemenparade oneindig en idyllische prieeltjes nodigen je uit om plaats te nemen onder de bloemenzee en deze intense beleving van natuurschoon te bewonderen. Het bloemrijke concept is geïnspireerd op de wereldberoemde Japanse kersenbloesemperiode en is nog nergens in Europa te ervaren.

Compleet dagje uit

In de Orchideeën Hoeve is gedacht aan alle ingrediënten voor een geslaagd dagje uit. In de winkel kun je heerlijk flowershoppen in een inspirerende omgeving vol orchideeën, souvenirs en sfeerartikelen. Daarnaast kun je in de ‘zwevende’ bloementuin en het serre-restaurant nagenieten met een lekker kopje koffie, lunch en/of diner. Ook voor de jongste bezoekers is de Orchideeën Hoeve een waar avontuur: lekker ravotten in het speelparadijs, vissen voeren in de Amazonevijver en meedoen aan een spannende speurtocht door de tuinen.Kijk voor korting op toegangskaartjes op: Uit met Korting

Entreeprijzen:


Kinderen t/m 3 jaar:                           gratis
Kinderen 4 t/m 12 jaar:                   € 8,- p.p.
Volwassenen:                                 €14,- p.p.
Volwassenen 65 jaar of ouder:       €13,- p.p.Wilt u extra informatie of reserveren?


Bent u enthousiast geraakt over dit uitje maar heeft u nog een vraag of wilt u een reservering maken? Klik dan op de button hiernaast en wij zullen zo spoedig mogelijk uw vraag of reservering beantwoorden!

De Orchideeën Hoeve

Oosterringweg 34, Luttelgeest, Flevoland, 8315 PV

Routeplanner

Type hier uw vertrekadres:

De Orchideeën Hoeve is het gehele jaar geopend, behalve op nieuwjaarsdag.

Maandag t/m zaterdag: 09.00-18.00 uur

Zon- en feestdagen: 10.00-18.00 uur

Deel opTwitterDeel op LinkedInStuur door naar een vriendPrinten van deze pagina
FacebookTwitterLinked InStuur naar een vriendPrinten