logo
Zoeken naar:
Provincie:
 
Doelgroep:
Prijzen:
Dagbesteding:
Thema:
Soort:

Front-banner-Park-Bee


Nederlands Openluchtmuseum
Reviews
gehandicapt vriendelijk
Bezienswaardigheid
Museum
Cultuur
Hele dag
van 11 tot 20 euro
Alle leeftijden

Adresgegevens:


Hoeferlaan 4
6816 SG Arnhem

Telefoon: 026-3576111
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website: http://www.openluchtmuseum.nl


Omschrijving:


Maak zelf de geschiedenis mee

In het Nederlands Openluchtmuseum komt de Nederlandse geschiedenis in al haar facetten tot leven. Jong en oud beleven een onvergetelijke dag in het uitgestrekte museumpark. Proef het verleden, maak een praatje met ambachtslieden en stap binnen in Nederlandse huiskamers door de eeuwen heen. Ruik het teren op de scheepswerf of de geur van gist in de bierbrouwerij. Geniet van een complete dag uit die alle zintuigen prikkelt en ervaar hoe de vier seizoenen van elk bezoek een unieke ervaring maken!

Een rijk verleden in de openlucht!

De collectie van het Nederlands Openluchtmuseum is een uniek stukje Nederlandse historie. De molens, huizen, boerderijen en zelfs de zuivelfabriek zijn origineel en stonden ooit ergens in Nederland. Wij bewaren de verhalen van de voormalige bewoners. Loop door het groene museumpark van maar liefst 44 hectare of stap in de historische trams en ga op ontdekking. Onderweg staan bezoekers oog in oog met ambachtslieden en boeren. Beklim de krakende treden van de molen, voel de zinderende hitte van het smidsvuur of kom hooien.

Speciaal voor de kleintjes

Op het kindererf zijn er voor de kinderen allerlei karweitjes die vroeger op de boerderij heel gewoon waren. Ze kunnen er water pompen, emmers dragen aan een juk en wassen met een wasbord en er zijn dieren om te knuffelen en te verzorgen. Sluit je dag af met een ritje in de tram en geniet van overheerlijke poffertjes!

Canon van Nederland

Sinds september 2017 beschikt het Nederlands Openluchtmuseum over de presentatie Canon van Nederland. Dit is een spectaculaire, interactieve presentatie van de 50 belangrijkste onderwerpen uit de Nederlandse geschiedenis.  Deze presentatie laat zien hoe Nederland zich heeft ontwikkeld tot het land waarin we nu leven. Denk daarbij aan de VOC, Willem van Oranje, de Tweede Wereldoorlog, maar ook en Annie M.G. Schmidt en de komst van de Euro komen aan bod.  Je volgt verhalen over mensen die de geschiedenis meemaakten. Doe ook mee met activiteiten en spellen en deel je eigen verhaal. Daarmee is het Nederlands Openluchtmuseum hèt museum waar je het verhaal van Nederland kunt beleven, maar ook aan kunt deelnemen!

Winter in het Openluchtmuseum

Winterbeeld-2018-liggend


Vanaf 8 december gaat het winterseizoen in het Openluchtmuseum van start. Sfeervolle lampjes leiden bezoekers langs de winterroute. Bak een broodje boven het knisperende vuur, schaats op de verlichte schaatsbaan aan de Amsterdamse Westerstraat en geniet van heerlijke warme chocomelk bij de Koek en Zopie. Is het je allemaal even te koud? Maak dan een ritje met de historische tram.

 

 

 Entreeprijzen:


Prijzen voorjaar
Volwassenen: € 12,50 en € 11,00 online
Kinderen: € 10,00 en € 8,50 online
Scholen: € 8,50 schoolreis incl project,
schoolreis incl speurtocht € 5,50 museumles € 3,50
Groepen: € 8,- gemiddeld in een arrangement vanaf 6 personen
Parkeren: € 7,-
 
Prijzen zomer en winter:
Volwassenen: € 19,- en €  17,50 online
Kinderen: € 16,-  en € 14,50 online
Scholen: € 8,50 schoolreis incl project,
schoolreis incl speurtocht € 5,50 museumles € 3,50
Groepen: € 8,- gemiddeld in een arrangement vanaf 6 personen
Parkeren: € 7,-Wilt u extra informatie of reserveren?


Bent u enthousiast geraakt over dit uitje maar heeft u nog een vraag of wilt u een reservering maken? Klik dan op de button hiernaast en wij zullen zo spoedig mogelijk uw vraag of reservering beantwoorden!

Nederlands Openluchtmuseum

Hoeferlaan 4, Arnhem, Gelderland, 6816 SG

Routeplanner

Type hier uw vertrekadres:

Openingstijden 2018
 
Voorjaar: maandag 22 januari t/m donderdag 29 maart
Beperkt aanbod: Canonpresentatie open en wandelpark. Open van 10u tot 17u, zowel doordeweeks als weekenden en vakantie.
 
Zomer: vrijdag 30 maart t/m zondag 28 oktober
Uitgebreid aanbod. Open van 10u tot 17u. In weekenden en vakantie Canongebouw open tot 18u.
 
Winter: ?  december 2018 t/m ?  januari 2019
Winterprogrammering. Doordeweeks museum open van 11u tot 17u, ijsbaan en entree tot 18u. In weekenden en vakanties museum open van 10u tot 18u, ijsbaan en entree tot 19u.
N.B.: gesloten op 1e kerstdag (25-12) en nieuwjaarsdag. Op kerstavond (24-12) en oudjaarsdag sluit het museum om 17.00 uur.

Deel opTwitterDeel op LinkedInStuur door naar een vriendPrinten van deze pagina
FacebookTwitterLinked InStuur naar een vriendPrinten