logo
Zoeken naar:
Provincie:
 
Doelgroep:
Prijzen:
Dagbesteding:
Thema:
Soort:

Front-banner-Park-Bee


Ellert en Brammert
Reviews
gehandicapt vriendelijk
Bezienswaardigheid
Platteland
Natuur
Cultuur
Halve dag
van 0 tot 10 euro
Alle leeftijden

Adresgegevens:


Tramstraat 73
7848 BJ SCHOONOORD


E-mail:
Website:


Omschrijving:


Het openluchtmuseum Ellert en Brammert is genoemd naar twee reuzen uit een volksverhaal welke vierhonderd jaar geleden huisden in de omgeving waar het museum gelegen is. Toen het dorp Schoonoord 100 jaar bestond, heeft men als onderdeel van de festiviteiten wat plaggenhutten gebouwd. Men wilde het wonen van vroeger tijden laten zien. Dat werd zo'n succes dat er nogal wat uitbreidingen plaatsvonden.

Nu is het museum een aardig dorpje met veel verschillende soorten huizen, werkplaatsen, een school en zelfs een gevangenis. Zo kun je goed zien hoe de Drent vroeger leefde en werkte. Regelmatig zijn er activiteiten in het Openluchtmuseum Ellert en Brammert: de spinster is regelmatig aanwezig en op woensdagmiddag is er voorlezen in het oude schooltje en het in bedrijf hebben van de houtzagerij en op zondag wordt er ook voorgelezen in het oude schooltje.

In het museum kun je ook een flinke verzameling van fossielen, ertsen, gesteenten en mineralen bekijken. In het park kunnen kids hun hart ophalen in een grote speeltuin en een kinderboerderij. In een oude boerenherberg kun je wat eten en drinken. Als je het spannende verhaal van Ellert en Brammert wil weten, kijk dan eens op hun website of beter nog: ga gewoon eens langs in Schoonoord. Dit jaar zijn er, op iedere zaterdag in de zomervakantie, ook demonstraties schapendrijven.Entreeprijzen:


Kinderen t/m 3 jaar vrij
4 t/m 11 jaar € 5,00
12 t/m 64 jaar € 8,00
65 jaar en ouder € 7,00

Parkeren gratis.
Honden aangelijnd zijn welkom.Wilt u extra informatie of reserveren?


Bent u enthousiast geraakt over dit uitje maar heeft u nog een vraag of wilt u een reservering maken? Klik dan op de button hiernaast en wij zullen zo spoedig mogelijk uw vraag of reservering beantwoorden!

Ellert en Brammert

Tramstraat 73, SCHOONOORD, Drenthe, 7848 BJ

Routeplanner

Type hier uw vertrekadres:

Het park is geopend van 1 april t/m 31 oktober.
Openingstijden : Elke dag van 09:00 t/m 18:00 uur.
Kaartverkoop tot 17:00 uur.

Deel opTwitterDeel op LinkedInStuur door naar een vriendPrinten van deze pagina
FacebookTwitterLinked InStuur naar een vriendPrinten